Nota prawna

Przedmowa

Niniejsze ogólne warunki określają warunki korzystania z usługi internetowej https://bioleven.com/

Użytkownik potwierdza, że ​​przeczytał ten dokument i zaakceptował wszystkie te informacje, niezależnie od tego, czy jest to wykorzystywane do celów osobistych, czy zawodowych. Jeśli to użycie ma miejsce w charakterze zawodowym, użytkownik gwarantuje, że ma niezbędne uprawnienia do zaakceptowania tych ogólnych warunków w swojej organizacji.

Redaktor

Bioeven

Zakwaterowanie

Ta witryna jest hostowana przez firmę GoDaddy:

GoDaddy Operating Company, LLC

Deklaracja CNIL

Ten blog i wynikające z niego przetwarzanie danych osobowych jest przedmiotem deklaracji do CNIL (Commission Nationale Informatique et Libertés) pod numerem XXXXXXX.

Odpowiedzialność

Edytor witryny zapewnia obszerne bezpłatne treści informacyjne. Nieustannie dba o to, aby mieć do dyspozycji środki, aby zapewnić jakość tych treści.

Odpowiedzialność w korzystaniu z usługi

Użytkownik zgadza się w żaden sposób nie zakłócać działania usługi oferowanej na https://bioleven.com/ . Ponadto użytkownik zobowiązuje się nie:

  • Zbieranie lub wykorzystywanie danych osobowych na tej stronie
  • Skopiuj zawartość tej witryny i opublikuj ją na innej bez naszej zgody

Na koniec, użytkownik zgadza się powstrzymać od publikowania nielegalnych, zniesławiających lub obraźliwych wiadomości w całości lub części witryny. Użytkownik zgadza się również na podanie prawdziwych, dokładnych i kompletnych danych osobowych.

Ciasteczka

Użytkownik jest informowany, że w jego przeglądarce mogą być instalowane pliki cookie. W każdym przypadku użytkownik może dowolnie usunąć swoje pliki cookie ze swojej przeglądarki. (Zobacz odpowiednią stronę: https://bioleven.com/wzmianki-krewni-cookies/)

Przetwarzanie danych osobowych

Ta strona może używać innych plików cookie, a narzędzia statystyczne mogą również odczytywać dane o Tobie (w szczególności: adres IP, strona wejściowa, strona wyjściowa, używany system operacyjny, używana przeglądarka, harmonogram konsultacji…).

Jako narzędzie statystyczne, ta strona korzysta w szczególności z Google Analytics. Na serwisach korzystających z tej usługi narzuca się wzmiankę o standardowym tekście dla odwiedzających, który jest wstawiany w następnym akapicie oraz w cudzysłowie:

„Ta witryna korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych świadczonej przez Google Inc. („Google”). Google Analytics używa plików cookie, które są plikami tekstowymi umieszczanymi na Twoim komputerze, aby pomóc witrynie przeanalizować sposób, w jaki użytkownicy korzystają z witryny. Dane generowane przez pliki cookie dotyczące korzystania z witryny (w tym adres IP) będą przesyłane i przechowywane przez Google na serwerach znajdujących się w Stanach Zjednoczonych. Google wykorzysta te informacje w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących aktywności w witrynie dla jej wydawcy oraz świadczenia innych usług związanych z aktywnością w witrynie i korzystaniem z niej. Google może przekazywać te dane stronom trzecim w przypadku zobowiązania prawnego lub gdy te strony trzecie przetwarzają te dane w imieniu Google, w tym w szczególności wydawcy tej witryny. Google nie będzie kojarzyć Twojego adresu IP z żadnymi innymi danymi przechowywanymi przez Google.Możesz wyłączyć obsługę plików cookies, wybierając odpowiednie ustawienia w swojej przeglądarce, jednak takie wyłączenie może uniemożliwić korzystanie z niektórych funkcji tego serwisu. Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych przez Google na warunkach i w celach opisanych powyżej. »

Emaile: W przypadku każdej z tych operacji przetwarzania użytkownik ma prawo do zapytania, wglądu, modyfikacji, sprzeciwu oraz sprostowania dotyczących go danych osobowych: istnieje możliwość żądania sprostowania tych danych, uzupełnione, wyjaśnione, zaktualizowane lub usunięte.

W szczególności możliwe jest wypisanie się z newslettera witryny za pomocą linku znajdującego się na dole każdego wysłanego e-maila.

Prawa te można zrealizować, pisząc w dziale kontakt (Patrz odpowiednia strona: https://bioleven.com/)

Dołączając do wniosku kserokopię dokumentu tożsamości. Możesz również uzyskać dostęp do swoich danych osobowych (imię i adres e-mail) i je modyfikować w dowolnym momencie, klikając niebieski link na końcu każdego wysłanego e-maila. Celem tych e-maili jest otrzymywanie porad poprzez wysyłanie e-maili informacyjnych i/lub promowanie produktów lub usług. Tak jak Ty, nienawidzimy spamu, a tutaj Twoja prywatność jest szanowana: Twój adres e-mail nigdy nie zostanie sprzedany ani udostępniony nikomu.

Dane obowiązkowe/opcjonalne: Aby otrzymywać newsletter, musisz podać swoje imię i adres e-mail w celu rejestracji. Bez adresu e-mail lub imienia: bez biuletynu lub wideo.

Odbiorcy : Odbiorcami tego przetwarzania są osoby zapisane do newslettera, redaktor serwisu oraz jego podwykonawcy.

Nieruchomość

Ta witryna jest wyłączną własnością. Bioleven Publikowaniem i edycją zajmuje się również Bioleven.

.